Ook Lotto-Soudal doet mee aan bijzonder wielerevenement

Lotto-Soudal aan de start in de Mallorca Challenge

Ook Lotto-Soudal doet mee aan bijzonder wielerevenement
Foto: © photonews

Om in topvorm te zijn voor de koersen waar het echt om gaat, kan je maar beter snel enkele mooie wedstrijden in de benen hebben zitten. Zo denken ze er ook over bij Lotto-Soudal. Daarom gaat de Belgische ploeg binnen enkele weken meedoen aan de Mallorca Challenge.

Dat is toch wel een apart evenement op de wielerkalender. De Mallorca Challenge is een reeks van vier eendagskoersen op en rond het eiland Mallorca. Elk van deze eendagskoersen is gecatalogeerd als een 1.1 op de UCI Europe Tour.

Meteen dus ook vier kansen op slechts enkele dagen tijd om een overwinning mee te graaien. Hoewel het geen rittenkoers is, is er ook sprake van een algemeen klassement. Dit is echter geen officiële uitslag en is dan ook niet van tel voor de UCI.

ZES WORLTOUR-TEAMS AAN DE START

De Mallorca Challenge gaat dit jaar door van 31 januari tot en met 3 februari. Lotto-Soudal is alvast van de partij. Er zal wel een behoorlijke concurrentie zijn. Met Movistar, Trek-Segafredo, Katusha-Alpecin, Bora-Hansgrohe en UAE hebben nog vijf andere WorldTour-ploegen zich ingeschreven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties