Thibau Nys wint GP van vader Sven: "Nochtans geen specifiek doel gemaakt van deze wedstrijd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Thibau Nys wint GP van vader Sven: "Nochtans geen specifiek doel gemaakt van deze wedstrijd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoe mooi kan je het nieuwe jaar starten? Thibau Nys triomfeerde op nieuwjaarsdag in de GP van zijn eigen vader Sven. "Al had ik geen echt doel gemaakt van deze wedstrijd", verraste hij.

De junioren mochten op de Balenberg de spits afbijten in Baal. Eerstejaars junior Thibau Nys mocht voor eigen volk het zegegebaar maken nadat hij in het slot de Spanjaard Gonzalo Inguanzo Macho en zijn ploegmaat Ward Huybs achter zich had gelaten. 

Een mooie zege dus voor de jongste Nys. "Ik had van deze wedstrijd niet specifiek een doel gemaakt, maar het is altijd mooi om voor eigen volk te winnen", vertelde Nys na afloop bij de organisatie. "Na de snelle eerste ronde van Cortjens heb ik vanaf de tweede ronde zelf druk gezet."

Op naar het BK

"Ik voelde dat ik op sommige punten afstand kon nemen en daar heb ik het verschil kunnen maken. Die Spanjaard was vandaag heel sterk, maar hij rijdt al een heel seizoen goed", aldus de renner van het AA Drink-Jongerenteam.

Het volgende doel is voor binnen een kleine twee weken. Dan vindt het BK in Kruibeke plaats. "Het doel is op het BK een goede uitslag rijden. Maar nu kan ik eerst Nieuwjaar vieren met deze overwinning op zak", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties