Triomf in eigen dorp op wenslijst van Tom Meeusen

Tom Meeusen had graag in zijn eigen Essen wat beter gedaan

Triomf in eigen dorp op wenslijst van Tom Meeusen
Foto: © photonews

De eerste cross in 2019 is gereden. Veldrijders kunnen dus al eens terugblikken op vorig jaar en er hun hoogtepunten en mindere momenten uithalen. Tom Meeusen moet niet lang nadenken over een veldrit waar hij het graag toch iets beter had gedaan: de BricoCross in Essen.

Hij heeft er al een paar keer op het podium gestaan. Een kleine maand geleden moest hij het er stellen met een vijfde plaats. "Het is in mijn eigen dorp. Dan kom je een beetje meer mensen tegen die anders niet naar de cross komen. Dat schept een hoge verwachting. Het is dan hopen op een superdag, maar het is zeker niet gemakkelijk."

Al helemaal niet voor Meeusen, die cross na cross afhaspelt. "Ik rijd heel veel wedstrijden. Misschien wel het meeste van iedereen. Ik had een paar mindere weekends toen Mathieu van der Poel en Wout van Aert er niet waren. Het is dan dat je je kansen moet grijpen. Ik had net niet de benen."

NET NIET GENOEG

De renner van Corendon-Circus ging wel een tijdje mee. Het was uiteindelijk zijn ploegmaat David van der Poel die bij afwezigheid van de absolute kleppers richting podium reed. "Het is net dan dat je even wil uitpakken, maar het was net niet genoeg in Essen. Ik hoopte nog derde te eindigen, maar dat is spijtig genoeg niet gelukt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties