Wout Van Aert is gewaarschuwd voor het BK: "Ik moet momenteel niet veel onderdoen voor Wout"

Redactie
| 25 reacties
Wout Van Aert is gewaarschuwd voor het BK: "Ik moet momenteel niet veel onderdoen voor Wout"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is gewaarschuwd. Op het BK in Kruibeke, dat op 13 januari gereden wordt, gaat Toon Aerts vol voor de Belgische tricolore. "Ik ga voor winst", klinkt het ambitieus.

Enkele dagen voor de Wereldbeker in Namen werd Aerts ziek. Toch stapelde hij de podiumplaatsen op in de eindejaarsperiode. Ook in Baal, waar hij tweede werd na de ongenaakbare Mathieu van der Poel. "Ik heb mij in deze kerstperiode al beter gevoeld. Wat ook weer een verrassing was", bekende Aerts in Het Nieuwsblad.

"Net voor de eindejaarsperiode was ik nog ziek. Ik had nooit gedacht dat ik in die superdrukke periode rond Kerst en Nieuwjaar podium- na podiumplaats zou pakken. Maar uiteindelijk greep ik er enkel in Heusden-Zolder naast - daar was ik vierde. En nu tweede in Baal. Mijn negentiende podiumplaats dit seizoen", aldus Aerts. "Als je dat op een zogenaamd mindere dag klaar krijgt, mag je tevreden zijn."

"Vraag is hoe Wout aan de start van het BK zal komen" - Toon Aerts 

Het verschil wat cijfers betreft, kan dit seizoen niet kleiner zijn tussen Aerts en Van Aert. "Dat zag je ook in Loenhout, waar Wout pas in de laatste meters in de spurt over mij komt. Dan ben je aan mekaar gewaagd. Net zoals in Diegem, waar ik hem er op het laatst nog kan afrijden. Ik moet momenteel niet veel onderdoen voor Wout. Zeker ten opzichte van de voorbije jaren ben ik dichter gekomen", weet hij. 

Op het BK is Aerts dus veel meer dan een serieuze outsider voor de Belgische trui. "Ik ga alleszins voor de winst. Vraag is hoe Wout aan de start zal komen", zegt Aerts. "In zijn plaats had ik toch in Baal gereden. Alleen al voor het vertrouwen. Nu, hij zal wel gezien hebben dat ik hier tweede werd. En ik ken Van Aert: die gaat de volgende dagen een strak trainingsschema volgen. Ook hij zal er staan op het BK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties