Nieuwe Lotto Soudal-sprinter ambitieus: "Ik wil Australisch kampioen worden"
Redactie
| 0 reacties

Caleb Ewan met vertrouwen naar het Australisch kampioenschap op de weg

Nieuwe Lotto Soudal-sprinter ambitieus: "Ik wil Australisch kampioen worden"
Foto: © photonews

Op het Belgisch kampioenschap is het nog even wachten, maar in Australië kunnen de renners komende zondag al voor hun nationale kampioenentrui gaan. Bij Lotto Soudal is het vooral uitkijken naar aanwinst Caleb Ewan.

Ewan tankte vertrouwen in eigen land door twee dagen op rij te winnen in de Bay Crits. "Het doet deugd om het nieuwe wielerseizoen in te zetten met twee overwinningen in de Bay Crits", vertelt hij bij zijn team. "Natuurlijk is het nationaal kampioenschap een volledig andere en grotere wedstrijd, maar het is goed om te zien dat de vorm aanwezig is na enkele maanden zonder competitie."

Vertrouwen

"Het is fijn om het vertrouwen terug te vinden door aan enkele kleinere koersen deel te nemen. Ik ben blij om met een goede conditie de periode van het nationaal kampioenschap en even later de Tour Down Under aan te vatten."

De ambitie van de pocketsprinter is duidelijk. "Ik start met de ambitie om de wedstrijd te winnen en me tot de nieuwe Australische kampioen te kronen, maar daarvoor moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Traditioneel staan er enkele grote en sterke blokken aan de start dus wordt het moeilijk om te koersen tegen ploegen die meerdere troeven achter de hand hebben."

Mét Hansen

Ewan kan beroep doen op één Australische ploegmaat. "Adam Hansen is mijn enige Lotto Soudal-ploegmaat aan de start, dus hebben we niet veel kaarten om uit te spelen. Niet veel ploegen zullen geneigd zijn om met mij naar de sprint te gaan dus verwacht ik een wedstrijd waarin agressief zal worden gekoerst."

Voor een echte favoriet is het nog wat koffiedik kijken. "Het is moeilijk om enkele renners op te sommen die ik in de gaten moet houden. Tijdens deze periode van het jaar is het ingewikkeld om in te schatten wie de goede conditie te pakken heeft. Een uitgesproken favoriet is er niet, maar natuurlijk zijn de grotere teams licht in het voordeel", besluit de kleine Australiër. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties