"Op het BK verwacht ik een Wout Van Aert die we dit seizoen nog nauwelijks gezien hebben"

Redactie
| 26 reacties
"Op het BK verwacht ik een Wout Van Aert die we dit seizoen nog nauwelijks gezien hebben"
Foto: © photonews

Het is dit seizoen - en vorig seizoen eigenlijk ook - alles Mathieu van der Poel wat de klok slaat. Wout Van Aert kon nog maar twee keer winnen en dat was twee keer bij afwezigheid van het Nederlandse fenomeen. Toch wanhoopt Paul Herygers nog niet.

"Van Aert is inderdaad minder", vertelt Herygers bij Sporza. "Maar dat wil niets zeggen over wat er nog moet komen. Ik vind het vervelend dat ik het weer moet zeggen, maar je moet er wel staan dat ene moment op een WK."

Op 13 januari wordt in Kruibeke het BK gereden. Daar verwacht Herygers de wereldkampioen. "Zo wordt het volgens mij moeilijk om hem te kloppen op het Belgisch kampioenschap in Kruibeke. Ik verwacht daar een Van Aert die we dit seizoen nog nauwelijks gezien hebben. Ik hou van de stoere taal van de concurrentie. Maak iedereen maar zo nerveus als je wil. Maar die uitspraken kunnen je wel zuur opbreken."

"Ik twijfel eraan dat hij de cross vaarwel zal zeggen"

Van Aerts ex-ploegleider Niels Albert zegt dan weer dat we Van Aert hooguit nog twee seizoenen in het veld krijgen te zien. "Veel zal afhangen van zijn voorjaar", zegt Herygers. "Krijgen we hetzelfde te zien als vorig jaar?"

"Ik twijfel eraan dat hij de cross vaarwel zal zeggen. Hij doet het nog zo graag. Ik denk niet dat hij het zo ver laat komen als een Stybar of Boom. Want bij hen zie je dat terugkeren onmogelijk is geworden", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties