Sergeant weerlegt de kritiek: "Je moet alles in het juiste perspectief plaatsen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Sergeant vindt dat het vorige seizoen van Lotto te streng beoordeeld is

Sergeant weerlegt de kritiek: "Je moet alles in het juiste perspectief plaatsen"

Het is natuurlijk zijn taak om Lotto-Soudal overal en altijd te verdedigen, maar Marc Sergeant meent ook echt dat het voorbije seizoen nog zo slecht niet is geweest. Ook al was er op een moment wel een lange droogte. Als hij naar de toekomst kijkt, droomt Sergeant vooral van Milaan-Sanremo.

Lotto kreeg voor het voorbije seizoen van het wielermagazine ProCycling een 5,5/10. "Streng, vind ik. Je moet alles in het juiste perspectief plaatsen", haalt Sergeant aan in HLN. "We wonnen met Benoot de Strade Bianche. Ritten in de Giro en de Vuelta met Wellens en Wallays. Voor de Kristallen Fiets telden we vier genomineerden, inclusief de laureaat.

Alleen was het tussen mei en september het grote niets. "Je kan pas echt spreken over een geslaagd seizoen als je in de Ronde van Frankrijk iets hebt betekend. Daar liep het helaas fout. In de aanloop al. En dan sta je plots eind juli in Parijs en stel je vast: 'We hebben niets meer gewonnen.'"

Caleb Ewan kan de Primavera winnen 

Sergeant wil in 2019 met Lotto oogsten in de klassiekers. "Benoot rijdt er in de finales altijd wel tussen, zij het te vaak alleen. Maar... Rij er Sagan en co maar eens af. Zelfde verhaal in de Waalse klassiekers. Ook daar moeten voor Wellens alle puzzelstukken op de juiste plaats vallen. Onze beste kans op succes in een Monument wordt Milaan-Sanremo. Ewan kan de Primavera winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties