Winnaar van Luik-Bastenaken-Luik rijdt de Giro in 2019: "Onvoorspelbaar en interessant voor tijdritspecialisten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Winnaar van Luik-Bastenaken-Luik rijdt de Giro in 2019: "Onvoorspelbaar en interessant voor tijdritspecialisten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bob Jungels focust zich in 2019 op de Ronde van Italië. Dat heeft zijn ploeg Deceuninck-Quick.Step donderdagmiddag bekendgemaakt. De 26-jarige Luxemburger rijdt de Giro voor de derde keer.

Bij zijn debuut in de Giro van 2016 reed Jungels naar een knappe 6e plek. Bovendien pakte hij toen en het jaar erop de witte jongerentrui. En ook dit jaar komt hij opnieuw in de Giro aan de start. Het moet - met de tijdritten in Bologna en Verona - een parcours zijn dat de winnaar van 'La Doyenne' in 2018 zeker ligt. 

"Ik hou van de Giro", aldus Jungels, die ook al enkele dagen het roze mocht aantrekken in de Giro. "Het is een mooie en uitdagende wedstrijd die je tot je limieten dwingt. Daarom ben ik heel blij om in mei terug te keren met de Wolfpack, er enkele nieuwe dorpen en beklimmingen te ontdekken en hopelijk ons palmares aan te vullen."

Onvoorspelbaar

"Het is een interessante koers, zeker voor de tijdritspecialisten", zegt de Luxemburger die aan zijn 7e Grote Ronde begint. "De eerste week lijkt niet zo zwaar, maar enkele ritten zijn onvoorspelbaar. Het leuke aan de Giro is dat er niet zo gecontroleerd wordt gereden als in de Tour. Dat ligt me beter", besluit Jungels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties