Michael Matthews sleept verleden nog met zich mee: "Ik heb er zoveel ontgoochelingen opgelopen"

Michael Matthews sleept verleden nog met zich mee: "Ik heb er zoveel ontgoochelingen opgelopen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanneer straks de Monumenten eraan komen in het nieuwe wegseizoen, hoopt Michael Matthews weer de benen te laten spreken. De Australiër ligt al jaren wakker van Milaan-Sanremo. Het wilde daar echter nog niet lukken en dat laat zich gevoelen. Matthews mikt dan maar op de Amstel Gold Race.

"Ik heb er zoveel ontgoochelingen opgelopen dat ik het een beetje verdrongen heb", zegt de groene trui uit de Tour van 2017 over Milaan-Sanremo in HLN. "In de voorbije jaren ben ik altijd erg nerveus aan de start gekomen. Dat begint al weken vooraf. Ik houd nog evenveel van Milaan-Sanremo, maar ik probeer het er niet meer over te hebben."

THUISWEDSTRIJD IN AMSTEL GOLD RACE

Waardoor er een andere koers naar voren komt die Matthews het liefst wil winnen. "De Amstel Gold Race. Daar heb ik in 2011 mijn vrouw leren kennen. Ik heb twee jaar dicht bij de aankomstplaats in Valkenburg gewoond. Voor mij is het een thuiswedstrijd."

Daarnaast is er ook nog het WK. Ondanks dat hij in 2010 wereldkampioen werd bij de beloften, droeg Matthews nooit de regenboogtrui. Het jaar nadien werd hij immers prof. "Hopelijk kan ik die strepen toch één keer dragen. Misschien win ik in Yorkshire wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties