Ronde van Italië mag nummer vier van vorig jaar opnieuw verwelkomen

Ronde van Italië mag nummer vier van vorig jaar opnieuw verwelkomen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan klimmerstalent zal er ook in de volgende Ronde van Italië geen gebrek zijn. Eén van de podiumkandidaten tekent alvast present in de persoon van Richard Carapaz. De Ecuadoriaan van Movistar deed het vorig jaar al uitstekend in de Giro. Hij eindigde toen op de vierde plaats.

De 25-jarige Carapaz mikte de voorbije jaren al op rittenkoersen, maar zette in 2018 een ferme stap vooruit in de grote ronden. Zowel in de Giro als in de Vuelta eindigde hij in de top twintig. Het was toch vooral in Italië dat hij grote ogen gooide.

EERSTE RITWINNAAR IN GROTE RONDE UIT ECUADOR

De Movistar-renner won de achtste etappe en werd zo de eerste coureur uit zijn land die een rit wist te winnen in een grote ronde. Hij droeg ook van etappe zes tot dertien de witte trui voor beste jongere. In het eindklassement viel hij slechts nipt naast het podium.

Dit alles smaakt uiteraard naar meer. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Carapaz in 2019 een poging gaat wagen om het nog beter te doen in de Ronde van Italië. Hij zal op elf mei in elk geval aan de start verschijnen in Bologna.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties