Experts buigen zich over de 100 van Mathieu: "Het zegt iets over de mens van der Poel"

Commentators en oud-crossers duiden hun favoriete van der Poel-zege aan

Experts buigen zich over de 100 van Mathieu: "Het zegt iets over de mens van der Poel"
Foto: © photonews

De kaap van de honderd heeft hij al gerond, Mathieu van der Poel. En dat terwijl hij nog altijd maar 23 is. Uiteraard is het nu de lijstjes afgaan en bepalen wat de grooste van der Poel-zege was. Het kan voor iedereen anders zijn. Enkele analisten doen een verdienstelijke poging.

Bij Sporza hebben enkele commentators en ex-veldrijders hun favoriete van der Poel-overwinning aangeduid en geargumenteerd waarom juist die ene wedstrijd bij hun bleef hangen. Er komen toch enkele opvallende koersen naar voren. Waar Mathieu van der Poel nog niet aan gedacht had toen hij zelf zijn lijstje maakte.

Lees hier nog eens over de vijf meest spraakmakende overwinningen volgens van der Poel zelf

De experts halen nogal wat crossen uit 2018 aan. Zoals Michel Wuyts, die het heeft over de Wereldbeker in Namen. "De prestatie van van der Poel was volmaakt in uitvoering. Hij toonde ons compleet meesterschap over lichaam en concurrentie. Deze jongeman is zijn sport ontgroeid."

Deze jongeman is zijn sport ontgroeid 

Michel Wuyts

Paul Herygers verwijst naar een wel zeer recente overwinning. "Ik kies voor Diegem omdat hij daar winst na een botsing met een steward en een paar seconden na de finish de man in kwestie verdedigt. In de tijd van Liboton en anderen zou de steward net niet gewurgd zijn, vrees ik. Het zegt iets over de mens van der Poel."

Voormalig veldrijder Klaas Vantornout koppelt dan meteen weer terug naar de triomftocht van de Nederlander op het EK in 2018. "Vooral omdat hij een paar dagen voordien volledig door het ijs gezakt was op de Koppenberg. Op het EK reed Mathieu weg na een indrukwekkende demarrage. Hij had alles onder controle."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5022 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties