Mathieu van der Poel pronkt met honderdste overwinning

Van der Poel viert in Gullegem honderdste zege

Mathieu van der Poel pronkt met honderdste overwinning
Foto: © photonews

Het mocht dan wel geen klassementscross zijn, het was toch onder een grote belangstelling dat de veldrit in Gullegem verreden werd. De aanwezigen hadden geen ongelijk, want ze zagen geschiedenis geschreven worden. Mathieu van der Poel vierde zijn honderdste zege als veldrijder.

Geen Toon Aerts of Wout van Aert. Wel Adams, Mathieu van der Poel, Vermeersch en Dieter Vanthourenhout. Zij waren de eersten die een kloofje konden nemen op de rest van het pak. Diether Sweeck, Boros en Thijs Aerts kwamen even later weer voorin. Diegenen die net bij de leiders kwamen, moesten wel weer puffen toen Adams eens doortrok.

Nadat van der Poel overnam van Adams, was het helemaal alle hens aan dek. Vermeersch kraakte, maar brak niet. Adams volgde als derde man in koers. De anderen leken na de versnelling van van der Poel reeds uitgeteld voor de zege.

VERMEERSCH KLAMPT LANG AAN

Sweeck en Vanthourenhout gingen wel nog op en over Adams, die steeds verder terugzakte. Ook Boros mengde zich in de strijd om plek drie en kon samen met Vanthourenhout Sweeck toch nog op afstand zetten. Halfweg koers hing Vermeersch nog altijd in het wiel van van der Poel.

Dat zou echter niet blijven duren. Mathieu van der Poel kende meerdere sterke passages in de zandbak en net daar moest Vermeersch op een bepaald moment van de fiets. Vervolgens was de vogel gaan vliegen. Vanuit de achtergrond maakte David van der Poel overigens de sprong naar Boros en Vanthourenhout.

BEIDE BROERS VAN DER POEL OP PODIUM

Een hele grote voorsprong had hij deze keer niet, maar Mathieu van der Poel toonde zich wel opnieuw de sterkste. Zijn broer David kon als derde mee op het podium. Vermeersch plaatste zich uiteraard nog wel tussen hen beiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties