Michel Wuyts neemt Tom Dumoulin op de korrel: "Zonde van zoveel gebrek aan lef"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Wuyts vindt dat Dumoulin voluit voor Tourwinst moet gaan

Michel Wuyts neemt Tom Dumoulin op de korrel: "Zonde van zoveel gebrek aan lef"
Foto: © photonews

Tom Dumoulin rijdt dit jaar zowel de Giro als de Tour. Het was niet evident om zijn hoofddoel aan te duiden, maar uiteindelijk is dat de Ronde van Italië geworden. Wegens het gebrek aan tijdritkilometers in de Tour. Het stuit Michel Wuyts tegen de borst.

De analist had verwacht dat Dumoulin vol zou inzetten op de Tour. "Het is na een trip in Nepal slechts waan", stelt Wuyts vast in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Daar op 3000 meter hoogte ontdekte Tom op het internet de opstapeling van klimonzin in de nieuwste Tour. Dat ijle Himalayalucht het denkpatroon benevelt, is geweten."

PREMATURE KEUZE VOOR DE ZEKERHEID

In ieder geval heeft Dumoulin zijn keuze gemaakt. "Volle focus op de Giro. De Tour is tweedehands. Zonde. Van zoveel gebrek aan lef. Van zo'n premature keuze voor de grootste zekerheid? Is die overigens wel zo groot? Twee van die drie Girotijdritten gaan een steile berg op. Dumoulin trekt naar de laars met Haga, Hamilton, Tusveld en Vervaeke. Groot volk is dat niet. Hij zal snel in eenzaamheid leven."

Volgens Wuyts is het zinloos om te wachten op een beter parcours in de Ronde van Frankrijk. "'In 2020 misschien', dubt hij hardop verder. 'Als de tijdritten langer zijn.' Wishful thinking. Met Bardet aan de start worden ze dat nooit. Die tijdrithark moet de Franse eindeloosheid na Hinault '85 stoppen. Wees een vent, Tom. Gooi het om. En geef ons nog eens een toffe Tour."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties