Sven en Thibau wikken en wegen de kansen van de jongste Nys: "Twee tweedejaars op papier sterker"

Sven Nys vindt zijn zoon Thibau geen favoriet voor de kampioenschappen

Sven en Thibau wikken en wegen de kansen van de jongste Nys: "Twee tweedejaars op papier sterker"
Foto: © photonews

Met de terugkeer van 'DNA Nys' midden januari zullen ze nog vaker op het tv-scherm te zien zijn, maar bovenal zijn Sven en Thibau Nys met de koers bezig. Nys junior staat voor een belangrijke maand met de kampioenschappen in zicht. Kan hij opnieuw richting titel rijden?

"Nationaal steken er twee jongens bovenuit: Witse Meeussen en Ryan Cortjens", houdt Sven in HLN de druk af. "Twee tweedejaars, op papier sterker dan Thibau. Eén en twee in de UCI-ranking, wat hen automatisch tot favorieten voor de wereldtitel bombardeert. Thibau is op plaats vier de beste eerstejaarsjunior, wat betekent dat hij volgend seizoen bij de absolute top zou kunnen behoren."

Volgend seizoen dus, maar nu nog niet? "Nu botst hij af en toe nog op zijn limieten. Toch won hij al vijf keer. En durft hij op kampioenschappen boven zichzelf uitsteken. Dus is er misschien iets mogelijk in Kruibeke en Bogense."

Ik heb iedereen al wel een keer geklopt 

Thibau Nys

Hoe ziet Thibau het dan zelf? "Ik heb iedereen al wel een keer geklopt. Pim Ronhaar, de Nederlandse WK-troef, incluis. Het zal aankomen op de vorm van de dag. En op details. Maar stel dat alles meezit: ik een superdag, zij niet... Je weet maar nooit, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5022 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties