Tankink laat zich uit over Boonen en Museeuw: "De rest waren onderdanen" en "Een vrouwenmagneet, zelden gezien"

Tankink laat zich uit over Boonen en Museeuw: "De rest waren onderdanen" en "Een vrouwenmagneet, zelden gezien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een profcarrière van achttien jaar heeft Bram Tankink natuurlijk heel wat gezien. De ex-renner had dan ook stof te over om neer te pennen in zijn boek 'Tank'. In de biografie van de Nederlander gaat het onder andere over Johan Museeuw en Tom Boonen, zijn ploegmaats van weleer.

Het Nieuwsblad heeft het boek van Tankink kunnen inkijken en vond toch wel enkele opmerkelijke passages over de Leeuw van Vlaanderen. "Toen ik bij de ploeg kwam, was Museeuw de grote man. Museeuw was de koning. De rest van de ploeg zijn onderdanen. Iedereen zweeg als hij aan het woord was, iedereen trainde zoals Johan. Ook de klimmers en de sprinters."

MUSEEUW NEEMT REVANCHE MET EIEREN

Tankink haalde eens een typische grap uit: zout in het suikervat doen. Waardoor Museeuw zout deed in zijn yoghurt. "Grote paniek, want iedereen wist: geen geintjes met Johan. Dat doe je niet. Het werd ijzig stil toen hij een hap nam. Gelukkig kon Johan het nog wel hebben. Hij heeft een doos eieren op mijn hoofd kapot geslagen. Zo stonden we gelijk."

Tom Boonen was zo'n beetje de opvolger van Johan Museeuw in het wielerpeloton. De wereldkampioen van 2005 was toch ook wel een speciaal figuur. Dat kan ook Tankink beamen. "Tom was een vrouwenmagneet, zelden gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties