Van Aert, van der Poel en Evenepoel bij dé redenen waarom 2019 knaljaar kan worden

Uitkijken naar Wout van Aert, van der Poel en Evenepoel op de weg

Van Aert, van der Poel en Evenepoel bij dé redenen waarom 2019 knaljaar kan worden
Foto: © photonews

Gaat het in 2019 het meest interessante wegseizoen in jaren worden? Het zou zomaar eens kunnen. Er zijn alvast tal van factoren waar de wielerfans zich kunnen aan optrekken. Met onder andere twee tenoren uit het veld die mekaar nu ook geregeld gaan bekampen op de weg.

Bij Sporza worden negen redenen naar voren geschoven waarom 2019 een boeiend wielerjaar wordt. Bovenaan die lijst het feit dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert allebei de voorjaarsklassiekers zullen afwerken. In de koersen waarin ze allebei starten, belooft dat vuurwerk.

Het is ook het eerste jaar als prof voor Remco Evenepoel. Na de huzarenstukjes die hij opvoerde bij de junioren, werd hij met superlatieven overladen. Meer dan terecht natuurlijk, maar hoe loopt zijn overgang naar de profs? We staan te popelen om het te weten te komen.

ZORGT TAFI VOOR DE STUNT VAN HET JAAR?

Er zijn bij de start van het wielerseizoen nog enkele open vragen. Gaat Andrea Tafi nu echt op 52-jarige leeftijd Parijs-Roubaix rijden? Gaat Victor Campenaerts een werelduurrecordpoging wagen? Zeker bij die laatste vraag hopen we op een positief antwoord.

STERKE BEZETTING IN DE GIRO

De Ronde van Italië belooft dit jaar een hoogtepunt te worden gezien de ongelooflijk sterke bezetting. Het is uitkijjken naar hoe de jonge Bernal het als kopman er vanaf brengt. Nadien volgt natuurlijk de Tour met een Grand Départ in Brussel. Ook een moment om aan te kruisen.

Op het einde van het seizoen zullen we ook kunnen concluderen op welke manier Thomas De Gendt het rijden van drie grote rondenv verteerde, of er nieuwe waardeverhoudingen waren onder de sprinters en of het Belgische volkslied weerklonk na het WK in Yorkshire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties