Van der Poel zet zijn vijf grootste overwinningen op een rijtje

Gieten 2014 is de overwinning die van der Poel het meest koestert

Van der Poel zet zijn vijf grootste overwinningen op een rijtje
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is stilaan op weg naar de honderd overwinningen in de cross. Begin daar maar eens tussen te kiezen. De alleskunner van Corendon-Circus heeft toch een poging gedaan en haalt er de vijf zeges tussenuit die hij het meest koestert.

In HLN maakt van der Poel zijn vijf grootste momenten bekend en legt hij uit waarom hij die juist koos. Gieten 2014 kwam aan bod vanwege het scenario: een waanzinnige comeback. "Al in de openingsronde ging het mis. Vastgelopen ketting. Pas helemaal op het einde kwam ik bij van der Haar. En kon ik hem nog losgooien ook."

Zijn enige wereldtitel tot dusver kwam er in 2015 in Tabor. "Enkele weken voor de titelstrijd was ik nog belofte en wist ik niet of ik het WK bij de elite zou rijden. Ik koos voor de moeilijkste weg. Uiteindelijk werd ik met mijn 20 jaar en 13 dagen de jongste wereldkampioen veldrijden ooit. Een fantastisch moment."

TERUGVECHTEN UIT HACHELIJKE SITUATIES

Van der Poel is nog altijd ongeslagen in Diegem, maar werd er bij momenten wel serieus op de proef gesteld. "Eind 2017 reed ik in het begin van de wedstrijd op 'de schuine kant' al na 20 seconden tegen een paaltje. Het werd me die dag echt niet makkelijk gemaakt. Terugvechten uit hachelijke situaties levert je vaak de mooiste overwinningen op. Het maakt je prestatie des te heroïscher."

DROMEN VAN EEN-TWEETJE MET BROER

Dan zijn er nog twee andere crossen die de Nederlander eruit pikt. Het EK in Rosmalen in 2018 uit liefde voor de Europese trui. En omdat hij die titel net in eigen land kon verlengen. Ook nog een veldrit uit het vorige jaar: de Flandriencross, waarin Mathieu op pad ging met ploegmaat Tom Meeusen. Van der Poel hoopt dit ooit met zijn broer David te kunnen doen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties