Eindelijk witte rook voor Frederik Backaert: "Een hele opluchting"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Frederik Backaert blijft dan toch bij Wanty-Gobert: "Een opluchting"

Eindelijk witte rook voor Frederik Backaert: "Een hele opluchting"
Foto: © photonews

Het water zat de laatste weken diep tussen Frederik Backaert en Wanty-Gobert. Beide partijen hadden nog steeds geen overeenkomst voor het nieuwe seizoen. Maar eindelijk is er witte rook over een nieuw contract. Dat maakte zijn ploeg zondagochtend bekend.

Zo was Backaert enkele weken geleden niet welkom op de teambuilding van de ploeg van Hilaire Van der Schueren. De Oost-Vlaming kende een minder seizoen en moest sowieso inleveren. Maar de nieuwe overeenkomst is nu toch een feit. "Het is een opluchting om bij Wanty-Gobert te kunnen verlengen. Ik ben altijd zelfverzekerd en gemotiveerd gebleven, dus ik ben al een hele poos geleden aan mijn voorbereiding begonnen", vertelt hij bij zijn team.

"Om fris te blijven voor de start van het seizoen koos ik ervoor om de afgelopen weken in België te vertoeven. Maar dat betekent niet dat ik heb stilgezeten. Zo klokte ik afgelopen week nog 700 trainingskilometers. Ik kies dit jaar voor een aangepaste voorbereiding richting klassiekers, met de Challenge Mallorca, Tour de Provence en Volta Algarve op het programma."

BK en Tour

De goesting is groot bij één van de Belgische smaakmakers van de Tour van 2017. "Ik kan niet wachten om terug te keren in de groep, met de wil om me te laten zien in de klassiekers en een ticket te bemachtigen voor de Tour de France. Ook het Belgisch kampioenschap, met enkele kasseistroken in mijn thuisregio Brakel, spreekt me aan."

"Ik ben ook heel blij deel uit te maken van een team met twee renners uit mijn omgeving met wie ik regelmatig train: Bart De Clercq en Aimé De Gendt", besluit Backaert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties