Van der Poel van start tot finish op kop in Universities Cyclocross
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Brussel
| 23 reacties

Mathieu van der Poel knalt al in openingsronde weg van de tegenstand in Brussel

Van der Poel van start tot finish op kop in Universities Cyclocross
Foto: © photonews

Zijn dominantie is al dikwijls enorm geweest, maar zelden was de overmacht van Mathieu van der Poel zo groot als in Brussel. De andere deelnemers wisten na minder dan een ronde al hoe laat het was. Van der Poel was dan al weggeknald en deed een gouden zaak in de DVV.

Van der Poel ging bij de start meteen hard tekeer. Van Kessel, Michael Vanthourenhout en Iserbyt volgden aanvankelijk nog in zijn zog, maar dat zou niet lang duren. Ze hielden het nog geen ronde vol in het wiel van de geweldenaar van Corendon-Circus.

Na een iets moeizamere start voor hen namen ook Aerts en van der Haar hun stek in bij de achtervolgers. Na twee ronden volgden die wel al op een twintigtal seconden. Dat het achter hem niet snel genoeg ging, was ook te zien aan het feit dat steeds meer renners terugkeerden. Zo pikten Adams en Sweeck hun wagonnetje aan.

AERTS VERHOOGT TEMPO

Aerts vond na verloop van tijd ook wel dat het wat dat betreft genoeg was. Even het tempo wat hoger leggen en de renner van Telenet-Fidea schudde de rest van zich af. Zo lag de man die na de Koppenberg op rozen leek te zitten in de DVV toch op schema voor de tweede plaats.

Achter hem bleven van der Haar, van Kessel en Iserbyt nog wel een tijdje bij Vanthourenhout. Uiteindelijk bleek de renner van Marlux-Bingoal nog wel een stukje sterker. Hij gooide de rest los en was zo op weg naar een logische derde plek. De terugkerende Lars Boom reed overigens zoals verwacht een koers in de achtergrond.

GEEN STRIJD OM PLEK TWEE

Vanthourenhout trachtte er nog een strijd van te maken om plek twee, al hield Aerts hem wel op veilige afstand.  Terwijl Aerts het volle pond bleef geven, viel Vanthourenhout toch wat stil en was het voor hem vooral achterom kijken. Dit alles gebeurde wel op meer dan een halve minuut van van der Poel. 

Van der Haar en Iserbyt maakten effectief de aansluiting, maar moesten na een paar foutjes weer vol aan de bak. De Nederlander van Telenet ging er wel weer naartoe. In de laatste ronde kwam Vanthourenhout er weer door en met een versnelling op de schuine kant pakte hij alsnog plaats drie, uiteraard achter van der Poel en Aerts.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

25/03/2019 - 31/03/2019 Ronde van Cataloniƫ
27/03/2019 Driedaagse van Brugge-De Panne
29/03/2019 E3 BinckBank Classic
31/03/2019 Gent-Wevelgem
03/04/2019 Dwars door Vlaanderen

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

25/03/2019 - 31/03/2019 Ronde van Cataloniƫ
27/03/2019 Driedaagse van Brugge-De Panne
29/03/2019 E3 BinckBank Classic
31/03/2019 Gent-Wevelgem
03/04/2019 Dwars door Vlaanderen

Nieuwste reacties