Team Sky met Nederlander als kopman Down Under: "Ik hou van Ardennenluik, daarna hopelijk nog eens de Tour"
Redactie
| 1 reacties

Wout Poels is kopman voor de Tour Down Under en mikt opnieuw op Ardennenklassiekers

Team Sky met Nederlander als kopman Down Under: "Ik hou van Ardennenluik, daarna hopelijk nog eens de Tour"
Foto: © photonews

Team Sky komt met Wout Poels als kopman aan de start van de Tour Down Under, die van 15 tot 20 januari gereden wordt. Maar de Nederlander hoopt vooral te scoren in het Ardennenluik.

Poels is samen met ploegmaats Dylan van Baarle en Pavel Sivakov al in Australië om zich aan te passen aan het warme klimaat. "Ik heb hier nog nooit gereden, maar ik vond de TDU altijd een interessante wedstrijd om te rijden", zegt Poels. "Je weet nooit wat je moet verwachten van de eerste koers van het seizoen, maar ik heb goed getraind en de winter verliep volgens plan."

Ardennen

Daarna gaat het via de Ronde van de Algarve en Tirreno-Adriatico richting Ardennenluik. Daar hoopt Poels nog eens topfit aan de start te verschijnen en wie weet zelfs zijn overwinning in Luik van 2016 nog eens over te doen. In 2017 kreeg de ex-renner van Quick.Step met knieproblemen te maken, in 2018 kwamen de Ardennenklassiekers eigenlijk iets te vroeg na een sleutelbeenbreuk. 

"Ik hou van de Ardennenklassiekers", vervolgt Poels. "Dat is altijd één van mijn grootste doelen van het seizoen. Daarna hoop ik nog eens in de Tour te mogen starten om de kopmannen te ondersteunen, maar ik wil vooral goed zijn overal waar ik aan de start kom", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties