Albert blijft bij zijn punt ondanks lof voor zege van van Aert in Frankrijk: "Wout staat voor geen gemakkelijke week"

Albert blijft bij zijn punt ondanks lof voor zege van van Aert in Frankrijk: "Wout staat voor geen gemakkelijke week"
Foto: © photonews

Het is nu al geruime tijd dat Niels Albert blijft benadrukken dat Toon Aerts en niet Wout van Aert de favoriet is om in Kruibeke de Belgische titel te pakken. Daar blijft Albert ook bij. Hij wijst bovendien op de grote druk voor van Aert, moest het mislopen.

In zijn column in Het Laatste Nieuws geeft Albert van Aert wel een compliment voor zijn zege in La Mézière. "Ik ben het niet eens met wie beweert dat Wout in Frankrijk tegen Janneke en Mieke heeft gereden. Quinten Hermans is geen pannenkoek. Als je 1:47 van Quinten kan wegrijden, betekent dat iets."

Wout is het aan zijn status verplicht om kampioen te worden 

Niels Albert

Dat je favoriet bent voor het BK? Neen dus. "Ik kan er naast zitten, maar mijn buikgevoel zegt me dat Toon Aerts de te kloppen man is. Voor Wout zal de druk het grootst zijn. Hij is het aan zijn status verplicht om kampioen te worden. Lukt het niet, dan dreigt het een erg mager seizoen te worden. Neen, Wout staat voor geen gemakkelijke week."

Maar hoe dan ook: het wordt genieten op het BK. "Ik verwacht sowieso een heel 'schone' cross zondag. Ik heb anderhalve maand geleden al gezegd dat dit dé cross van het jaar gaat worden en ik denk dat het gaat uitkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties