Remco Evenepoel stelt zijn doel voor 2019: "Dan zou mijn seizoen al geslaagd zijn"
Redactie
| 5 reacties

Remco Evenepoel hoopt bergop al eens met de besten mee te gaan

Remco Evenepoel stelt zijn doel voor 2019: "Dan zou mijn seizoen al geslaagd zijn"
Foto: © photonews

Ondanks dat hij pas aan zijn eerste seizoen bij de profs begint, kreeg Remco Evenepoel alle aandacht van de pers op de mediadag van Deceuninck-Quick.Step in het Spaanse Calpe.

Maar zelf blijft de Vlaams-Brabander er kalm onder. "Er komt veel op mij af, maar ik ben daar niet mee bezig", vertelt Evenepoel in gesprek met Sporza. "Al is het ook fijn dat er zoveel aandacht is, dat betekent dat je toch al iets gepresteerd hebt. Ik vind het een heel leuk leven tot nu toe. Het is hier op stage wel alleen maar trainen, rusten, eten en slapen. Dat deed ik vroeger ook al, maar nu is het extremer. Vooral in de koers zelf kan ik nog veel leren."

Openen doet Evenepoel eind deze maand in de Ronde van San Juan. Daarna trekt hij naar de UAE Tour, zijn eerste wedstrijd op WorldTour-niveau. "Als je niet met verwachtingen aan je seizoen begint, ben je niet goed bezig. Ik wil bergop proberen zo lang mogelijk proberen mee te gaan, zeker als het aankomst bergop is. Hopelijk kan ik eens met de besten mee binnenkomen. Dan zou mijn seizoen al geslaagd zijn."

'Nog veel te leren'

Al blijft hij toch ook met beide voeten op de grond. "Maar misschien los ik ook al na 2 kilometer. Dan is dat maar zo. Ik heb nog zoveel te leren, moet nog zoveel sterker worden. Ik ben de afstanden bij de profs nog niet gewoon, ook de manier van koersen niet. Er komt nog heel veel op mij af", zegt de bijna 19-jarige.

Evenepoel zal met Nokere Koerse en de Bredene Koksijde Classic ook enkele Vlaamse semi-klassiekers rijden.. "Dat is natuurlijk minder geschikt voor mij, maar ik moet ook leren hoe het er in die koersen aan toe gaat. In de grote rondes zijn er ook van die vlakke, hectische wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse
01/11/2021 Koppenbergcross

Nieuwste reacties