De Cauwer laat zijn licht schijnen op talenten Evenepoel en Philipsen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

José De Cauwer ziet youngster Jasper Philipsen snel uitpakken

De Cauwer laat zijn licht schijnen op talenten Evenepoel en Philipsen
Foto: © photonews

Er staat heel wat jong Belgisch talent te trappelen om de wereldtop te bestormen in het wielrennen binnen dit en enkele jaren. Twee steken er bovenuit: Remco Evenepoel en Jasper Philipsen. José De Cauwer schuift zijn verwachtingen voor hen en de andere ruwe diamanten naar voren.

"Laat ons hopen dat hij stressbestendig genoeg is. De kwaliteiten heeft hij in ieder geval", zegt De Cauwer over Evenepoel bij Sporza. "We moeten hem de tijd geven, misschien zelfs twee à drie jaar. Als hij toch al eerder wordt afgerekend, is dat onze fout, van de media."

GEEN CADEAUS

Volgens Lefevere heeft de hype rond Evenepoel al veel jaloezie gewekt. De Cauwer treedt hem bij. "In het profpeloton zien ze zo'n superjonge kerel die zoveel aandacht krijgt ook niet graag komen. Hij zal het niet cadeau krijgen, maar met tijd en boterhammen zal dat wel goedkomen."

De Cauwer ziet Jasper Philipsen dit jaar wel al geregeld uitpakken. "We zagen hem al in Nokere aan de slag gaan met van Aert, we zagen hem al profs kloppen in de sprint. Het zou er in 2019 wel eens 'boenk op' kunnen zijn voor hem."

NIET VOOR HET GELD GEKOZEN

Philipsen maakte wel een opvallende transferkeuze. "Ik vind het een beetje jammer dat hij UAE heeft verkozen boven Sunweb en Lotto-Soudal. "Bij die laatste liet het vorige management hem schieten. Maar hij heeft niet voor het geld gekozen. Bij de Emiraten hebben ze wel degelijk een plan met hem."

Naast deze twee zijn er nog tal van andere gasten om in het oog te houden. Lambrecht, Dewulf en Vanhoucke bij Lotto. Gerben Thijssen die de snelheid heeft om zich te ontpoppen tot sprinter. Van Moer, de zilveren medaille op het WK tijdrijden voor beloften. Alfdan De Decker, een speciale figuur uit de Wanty-ploeg. En de snelle Sasha Weemaes bij Sport Vlaanderen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties