Evenepoel vol vertrouwen: "Geen stress of angst om in een peloton te rijden"

Redactie
| 1 reacties
Evenepoel vol vertrouwen: "Geen stress of angst om in een peloton te rijden"

Hij heeft zijn eerste kilometers in het profpeloton nog niet achter de rug, maar toch wordt het met argusogen uitkijken naar het debuut van Remco Evenepoel op het hoogste niveau. Vraag is natuurlijk wel of de jonge Vlaams-Brabander zich thuis zal voelen in het peloton.

Evenepoel won vorig jaar 36 van de 47 koersen waar hij aan de start stond. Maar wachten deed hij niet, de dubbele wereldkampioen bij de junioren maakte er telkens een onemanshow van. Kan hij zich de komende maanden gemakkelijk handhaven en in een peloton rijden?

"Daar ben ik zeker van", zegt Evenepoel vol vertrouwen bij Sporza. "Bergaf kan ik hier met de besten mee, dat zegt al genoeg. En ik kan ook goed met een tijdritfiets rijden. Dan kun je ook je weg vinden in een peloton."

Sprint

Al zal het ongetwijfeld een nieuwe uitdaging zijn. "Ik weet natuurlijk niet hoe het zal zijn als het écht hard zal zijn in een peloton, zoals in een sprint. Maar daar zal ik dan ook geen risico's nemen. Sowieso heb ik geen stress of angst om in een peloton te rijden", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties