Kenny De Ketele krijgt na zware val nog meer slecht nieuws
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Sleutelbeenbreuk Kenny De Ketele gecompliceerder dan gedacht

Kenny De Ketele krijgt na zware val nog meer slecht nieuws
Foto: © photonews

Het zijn lang niet de meest fijne dagen in de wielerloopbaan van Kenny De Ketele. Onze landgenoot kwam ten val tijdens de Zesdaagse van Rotterdam, wat op zich al erg genoeg is. De gevolgen blijken ook zwaarder uitgevallen dan eerst gedacht. Toch hoopt De Ketele fit te geraken voor het WK.

Na zijn val werd er al snel een sleutelbeenbreuk vastgesteld bij de renner van Sport Vlaanderen-Baloise. Hij werd na zijn terugkeer naar België onmiddellijk geopereerd en die operatie is goed verlopen. Tot daar het goede nieuws. "Ik heb de chirurg over de vloer gehad. Op het eerste gezicht zag het er onschuldig uit, maar het sleutelbeen was blijkbaar flink kapot."

Aan Het Nieuwsblad onthult hij nog meer details. "Het is niet alleen maar horizontaal gebroken, maar ook verticaal dwars door. Ze hebben een veel grotere plaat moeten zetten dan gedacht met acht schroeven.Wat wil zeggen dat de revalidatie langer zal duren."

Eind februari staat in Polen het WK baanwielrennen op het programma. Afwachten dus of De Ketele tegen dan klaar geraakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties