Olympische droom Keisse hangt vooral van anderen af: "Ik ken iemand die er niet mee gediend zou zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Iljo Keisse rekent op goodwill van wielerbond om de Spelen te halen

Olympische droom Keisse hangt vooral van anderen af: "Ik ken iemand die er niet mee gediend zou zijn"
Foto: © photonews

Iljo Keisse geldt bij Deceuninck-Quick.Step onder andere als gids voor Remco Evenepoel, maar hij is natuurlijk veel meer dan dat. Zo wil hij graag naar de Spelen in Tokio in 2020, al zweeft hij tussen hoop en vrees. Hij rekent op goodwill van de wielerbond. En van Lefevere.

De combinatie weg-piste is niet evident. Keisse herhaalt bij Sporza nog eens zijn standpunt. "Na de Gentse Zesdaagse heb ik gezegd dat ik het officiële traject niet kan volgen, maar dat ik beschikbaar ben. Daar blijf ik bij. Ik ben ervan overtuigd dat ik, met een goeie voorbereiding, zeker iets zou kunnen doen op de Spelen."

Liggen ze bij de KBWB dan wel te wachten voor iemand die past voor de achtervolging? "Ik ben te oud om nu nog mee te draaien in de ploegenachtervolging. Ze hebben ook veel mannen. Hebben ze dan een Keisse nodig? Maar, als het kan, zou ik graag naar de Spelen gaan."

BETAALD VOOR OP DE WEG

Bij de renner zelf is de wil aanwezig. Of zijn ploeg hem graag richting Tokio ziet vertrekken, is dan weer een andere vraag. "Het is niet simpel om er een rechte lijn op te trekken, om wat we doen op de weg stop te zetten voor de piste. Het is een stap in het onbekende en we worden betaald om op de weg te rijden. En ik ken iemand die er zeker niet mee gediend zou zijn, mijn baas."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties