Michael Vanthourenhout als underdog naar BK: "Als er iemand zich moet opjagen, dan is het Toon of Wout"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Michael Vanthourenhout als underdog naar BK: "Als er iemand zich moet opjagen, dan is het Toon of Wout"
Foto: © photonews

Met 8 podiumplaatsen in televisiecrossen kan Michael Vanthourenhout met vertrouwen toeleven naar het BK van zondag. De West-Vlaming van Marlux-Bingoal legt de druk alvast bij Toon Aerts en Wout Van Aert.

Vanthourenhout heeft er een sterke eindejaarsperiode opzitten. "In Brussel miste ik frisheid, maar zondag moet ik fris aan de start kunnen komen", vertelt de man die nog nooit op het podium van een BK stond. "Ik ben goed uit de eindejaarsperiode gekomen, hopelijk kan ik dat nog eventjes vasthouden."

Er wordt vooral over Wout Van Aert en Toon Aerts gesproken, Vanthourenhout en Laurens Sweeck staan daar net onder. "Het is voor het eerst dat ik word genoemd om mee te doen voor de titel", vervolgt de crosser van Marlux-Bingoal. "Waarschijnlijk is dit ook de beste Michael Vanthourenhout die naar een BK gaat."

"Voor mij is het ook al heel goed als ik tweede word"

"Maar Wout en Toon zijn de topfavorieten. Als er iemand zich moet opjagen, dan zijn zij het. Voor hen moet het wel een klein beetje, maar voor mij is het ook al heel goed als ik tweede word. Geef mij maar die rol als underdog. Laat ze maar een beetje aan Toon en Wout denken, dan zien we wel wat wij kunnen doen", klinkt het. 

Hopen op die goede dag

Vanthourenhout won in 2016 al in Kruibeke, een cross voor mannen met pure power. "Ik kom misschien wat kracht tekort op de rechte stukken, maar op het technisch gedeelte op de schuine kanten kan ik dan misschien wel wat voordeel halen", bekent hij. "Het wordt waarschijnlijk een parcours puur op de power. Maar als ik een goede dag heb, kan ik die power ook aan."

"Het is nu gewoon hopen op die goede dag. Een kampioenschap is een eendagswedstrijd: als je een hele goeie dag hebt, kan er veel. En op een kampioenschap heb ik doorgaans dat goed gevoel", besluit Vanthourenhuot. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties