Specialisten Tom Steels en Frank Hoste verschillen van mening over sprinters van 2019
Redactie
| 0 reacties

Frank Hoste vindt Viviani de sprinter van het moment terwijl Steels Gaviria op één zet

Specialisten Tom Steels en Frank Hoste verschillen van mening over sprinters van 2019
Foto: © photonews

Zelf toonden ze tijdens hun actieve wielercarrière regelmatig hun snelle benen. Tom Steels en Frank Hoste zijn dan ook de ideale personen om de sprinters van 2019 te beoordelen. Wie de snelste onder hen is? Ze komen elk bij een andere renner uit.

Steels is nog altijd fan van een renner die Quick.Step verliet. "Gaviria heeft ongelooflijk veel kwaliteiten. De anderen zullen zich in alle sprints op hem focussen", voorspelt de viervoudig Belgisch kampioen bij Sporza. Hoste is niet akkoord. "Ik zet Gaviria toch maar op drie. Voor mij is Viviani de grootste sprinter."

GROENEWEGEN KAN OVERAL WINNEN

En wie nestelt zich dan tussen hen beiden in? "Achter Viviani komt Groenewegen. Van Groenewegen hebben we het laatste nog niet gezien. Die is echt top. Ik vergelijk hem graag met zijn landgenoot Jean-Paul Van Poppel. Als hij goed gebracht wordt, kan hij overal massasprints winnen."

NIEUWE GENERATIE STEEDS STERKER

Steels verwacht ook veel van enkele jonge leeuwen. "De nieuwe generatie wordt steeds sterker. Dat zijn geen mannen meer die nog tijd nodig hebben om te groeien. Op basis van zijn kwaliteiten twijfelde ik er niet aan dat Jakobsen snel zou winnen. Hij heeft ook fysiek stappen gezet."

Grote twijfels zijn er over Ewan en Cavendish. "Het is niet evident om Greipel te vervangen", stelt Hoste. "Intinsiek is Ewan sneller, maar hij zal het in een hectische massasprint moeilijk hebben om zich te positioneren. Cavendish moet al teveel energie stoppen in gewoon te kunnen overleven, laat staan dat hij aan het einde nog kan sprinten en winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties