Toon Aerts tussen hoop en vrees: "Heb psychologisch voordeel" en "Seizoen is al mooi geweest"
Redactie
| 23 reacties

Toon Aerts legt de druk voor het BK bij anderen

Toon Aerts tussen hoop en vrees: "Heb psychologisch voordeel" en "Seizoen is al mooi geweest"
Foto: © photonews

Als iemand hem eind vorig seizoen gezegd had dat hij in het najaar van 2018 geregeld de evenknie zou zijn van Wout van Aert, had Toon Aerts hem dan geloofd? In ieder geval is het werkelijkheid geworden. Komt daar ook nog een Belgische titel bij? Aerts voelt dat het kan, maar houdt vooral de druk af.

Aan de favorietenrol voor van Aert stoort hij zich niet. "Ik denk dat ik sowieso aan een sterk seizoen bezig ben. Ik ben niet speciaal gaan trainen naar die wedstrijd toe. Als ik in de eerste ronde ergens achter een paaltje blijf hangen, heb ik nog altijd mijn klassementen. Ik denk dat er één iemand aan het focussen is op die wedstrijd en dat is Wout van Aert."

Nochtans beslechtte Aerts het laatste duel in Diegem in zijn voordeel. "Het is de laatste keer dat we tegenover mekaar stonden. Doordat ik van hem kon wegrijden, heb ik een psychologisch voordeel. Over een heel seizoen was Wout wel iets beter. Het is vaak zo geweest dat hij tweede was en ik derde."

Sweeck en Vanthourenhout zullen iets meer gebeten zijn 

De renner van Telenet-Fidea krijgt zondag te maken met enkele concurrenten die gebrand zullen zijn op een succes. "Jongens als Sweeck en Vanthourenhout zullen voor het BK iets meer gebeten zijn. Wout gaat heel hard gaan. Het seizoen is voor mij al mooi geweest. Klassementen en andere wedstrijden, dat zijn mijn doelen geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties