Voorbeschouwing BK veldrijden bij de vrouwen: Nummer 10 in aantocht... of is familie spelbreker?
Redactie
| 3 reacties

Sanne Cant is onze favoriete voor een nieuwe Belgische titel

Voorbeschouwing BK veldrijden bij de vrouwen: Nummer 10 in aantocht... of is familie spelbreker?
Foto: © photonews

De Belgische vrouwen rijden zaterdag in plaats van zondag hun BK. Een goede en slimme zet, want vrouwencross zit in de lift. Sanne Cant is natuurlijk dé topfavoriete om haar Belgische driekleur te verlengen.

Voor het eerst moet de vrouwen niet zondag aan de slag, maar mogen zij een dag eerder hun BK afwerken. Een beslissing die alleen maar toegejuicht kan worden. Het vrouwenveldrijden zit in stijgende lijn en is tegenwoordig nu eenmaal spannender om naar te kijken dan de mannencross. In prime time op zaterdag rijden is dan ook een logische keuze. 

Kruibeke staat bekend voor de Poldercross, maar mag dit jaar voor het eerst het BK organiseren. Het parcours biedt mogelijkheden voor de échte crossers: lastige polders, enkele loopstukken, moeilijke stroken op het einde en de schuine kanten die we tegenwoordig steeds meer in de cross zien. De vrouwen met power zijn hier in het voordeel.

Cant voor 10

Natuurlijk kunnen we - met of zonder power - niet om Sanne Cant heen. Zij kan zaterdag haar 10e Belgische titel vieren en zo Roland Liboton evenaren. Cant is dan ook dé favoriete. Al was er wel enige twijfel na haar valpartij in Brussel. De tegenstand? Die verwachten we zaterdag vooral uit de eigen familie van de Lilse.

Sels grootste rivaal

Loes Sels, langs mama's kant de nicht van Cant, is aan haar beste seizoen ooit bezig en is een te duchten opponent. Enige nadeel: Sels ontbreekt explosiviteit en kan dus maar beter niet naar een sprintje gaan met haar nicht. 

Verder is het vooral uitkijken naar de ervaren Ellen Van Loy en Laura Verdonschot. Van Loy is nog niet zo lang terug na haar zware valpartij in de Druivencross van Overijse. Verdonschot, die na het seizoen een knie-operatie zal ondergaan, toonde de laatste weken in goede doen te zijn. 

Onze favorieten voor het BK bij de vrouwen:

*** Sanne Cant
** Loes Sels - Laura Verdonschot 
* Ellen Van Loy 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties