Sanne Cant over WK in Bieles: "Marianne Vos dronk gin-tonics als limonade, ik denk dat ze me gedubbeld heeft"

Redactie
| 9 reacties
Sanne Cant over WK in Bieles: "Marianne Vos dronk gin-tonics als limonade, ik denk dat ze me gedubbeld heeft"
Foto: © photonews

Sanne Cant staat bekend als een verlegen dame, maar als er gedronken wordt, komen de dansbenen ook los. De wereldkampioene veldrijden blikt terug op een opmerkelijk WK in het Luxemburgse Bieles.

In Het Nieuwsblad vuurt Dave Peters elke week enkele ongewone vragen af op Belgische sporters. Deze week was Sanne Cant aan de beurt. Op de vraag of ze al met Marianne Vos op café was geweest, kwam een opmerkelijke verhaal boven. "Ik klopte haar in de spurt van het WK in het Luxemburgse Bieles in 2017. In de cross was ik de sterkste", vertelt de wereldkampioene.

"Na de wedstrijd heeft zij haar gram gehaald in een andere discipline", lacht Cant. "Het feestje na de koers was behoorlijk gezellig. En omdat de riem er soms af moet, besloten Marianne en ik te testen wie het hoogste aantal gin-tonics kon drinken. Ik denk dat ze me gedubbeld heeft, dat was just limonaat", schatert ze.

"Het feestje na de koers was behoorlijk gezellig"

"Of er ook een danske van af kon? Uiteraard! Ik kan als topsporter zelden drinken, maar als ik het doe, dan ben ik net iets minder verlegen", aldus Cant.

Bovendien kwam de Lilse nog met een opmerkelijk weetje. "Wist je trouwens dat ze in Bieles een monument hebben staan ter ere van alle WK-winnaars? Mijn naam staat er ook op. Of we dus elk jaar met een bus vol fans op bedevaart naar Luxemburg gaan? Dèh ziede van hier. Niet overdrijven, hé", besluit Cant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties