Wout Van Aert, Toon Aerts, ... of toch iemand anders?
Redactie
| 31 reacties

Wout Van Aert is de favoriet van Wielerkrant.be voor het BK veldrijden

Wout Van Aert, Toon Aerts, ... of toch iemand anders?
Foto: © photonews

In het Oost-Vlaamse Kruibeke vechten de Belgische elite mannen zondag voor de Belgische driekleur. Wint Wout Van Aert voor de vierde keer op rij of gaat er iemand andere met de tricolore aan de haal?

Kruibeke staat bekend voor de Poldercross, maar mag dit jaar voor het eerst het BK organiseren. Het parcours biedt mogelijkheden voor de échte crossers: lastige polders, enkele loopstukken, moeilijke stroken op het einde en de schuine, technische kanten die we tegenwoordig steeds meer in de cross zien. Een echte oercross voor mannen met power volgens heel wat ex-veldrijders en analisten.

Van Aert moet, Aerts mag

Power? Dan moeten we bij de favorieten natuurlijk naar Wout Van Aert en Toon Aerts kijken. Van Aert moet winnen. Dat staat vast. Om zijn grijze seizoen wat meer kleur te geven. Voor de wereldkampioen zijn er geen excuses en de komen de weken van de waarheid er aan. Eerst het BK, later nog het gevecht om de Wereldbeker en natuurlijk het WK in het Deense Bogense. 

Van Aert is een kampioenschapsrenner. Hij kan voor de vierde keer op rij de driekleur veroveren, op de grote kampioenschappen staat hij er al-tijd. Toon Aerts is dan weer voor het eerst écht een grote kanshebber op winst.

Dat hij maandag al een persmoment hield om de rest van de week het rustig aan te doen, zegt genoeg. Bovendien ging de Telenet Fidea Lion ook niet verkennen. Aerts heeft zich in alle rust voorbereid op de eerste grote afspraak van januari. 

Meer dan 20 podiumplaatsen dit seizoen en enkele knappe zeges in Iowa, Waterloo en op de Koppenberg. Het seizoen van Aerts is eigenlijk al geslaagd, maar Aerts heeft zichzelf heel wat druk opgelegd. Al legt hij een deel van die druk ook fijntjes bij Van Aert. Het grote verschil tussen beide heren? Van Aert moet, Aerts mag. En na zo'n sterk seizoen zou het bovendien niet onverdiend zijn voor Aerts

Onder Aerts en Van Aert vinden we twee kanshebbers terug die sowieso voor het podium strijden: Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout. Die laatste heeft zich meer en meer omgetoverd tot een regelmatige crosser, iets waar hij de voorbije seizoenen kritiek op kreeg. Met 8 podiumplekken in televisiecrossen en een sterke eindejaarsperiode is Vanthourenhout klaar. Misschien zelfs om te verrassen? 

Sweeck is net als Van Aert een man van de kampioenschappen. Slechts 1 keer op 11 edities van het BK - de jeugdcategorieën dus meegeteld - eindigde de crosser uit Heist-op-den-Berg niét op het podium. Zeker in een oercross als Kruibeke kan je dus maar beter rekening houden met de veldrijder van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. 

Eli Iserbyt en Gianni Vermeersch zijn namen die eventueel kans maken op het podium, zeker met een goede dag. Iserbyt toonde al vaker dat hij zijn mannetje kan staan tussen de profs. Verder zijn Quinten Hermans, Tom Meeusen, Jens Adams en Kevin Pauwels zeker een vermelding waard, maar het podium lijkt een utopie te zijn. Of valt er zondag een complete verrassing uit de bus?

Onze favorieten voor het BK bij de mannen:

**** Wout Van Aert
*** Toon Aerts - Michael Vanthourenhout
** Laurens Sweeck - Gianni Vermeersch - Eli Iserbyt
* Quinten Hermans - Tom Meeusen - Jens Adams - Kevin Pauwels

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties