De uitdager wint in Kruibeke: Toon Aerts pakt uit met geweldige remonte en is voor het eerst Belgisch kampioen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kruibeke
| 59 reacties
De uitdager wint in Kruibeke: Toon Aerts pakt uit met geweldige remonte en is voor het eerst Belgisch kampioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Uitdager Toon Aerts heeft zich in Kruibeke voor het eerst tot Belgisch kampioen bij de elite gekroond. De Telenet Fidea-renner, de grote uitdager van Wout Van Aert, zat even in een netelige situatie, maar zette dat nog recht na een fantastische remonte.

Twee topfavorieten voor dit BK: Wout Van Aert en Toon Aerts. Zij vertrokken als een speer en kregen Michael Vanthourenhout mee, al moest de crosser van Marlux-Bingoal al snel de rol lossen vooraan. Van Aert en Aerts hielden het tempo hoog, maar het was Van Aert die dan toch een klein gaatje kreeg op de Telenet Fidea-renner. En dat gaatje werd groter en groter. 

Van Aert kreeg een bonus van bijna 15 seconden op Aerts. De wereldkampioen leek de strijd halverwege de wedstrijd in een beslissende plooi te hebben gelegd, maar niets was minder waar. Van Aert reed zich even klem en daar putte Aerts vertrouwen uit: in geen tijd zat Aerts opnieuw in het wiel van de wereldkampioen. Meer zelfs, Aerts ging erop en erover. Over een ommekeer gesproken in Kruibeke. 

Aerts verrast

Van Aert moest alle zeilen bijzetten om de schade op Aerts te beperken, terwijl Vanthourenhout aan een lange solo richting het laagste podiumplekje bezig was. En die schade werd groot: Aerts had een bonus van 19" en leek op weg naar de Belgische tricolore. Maar Van Aert gaf zich niet gewonnen en bracht de achterstand met het ingaan van de slotronde terug naar 16". Een foutje zou dodelijk zijn op dit parcours. 

Maar daar was geen sprake van. De voorsprong van Aerts ging zelfs richting halve minuut. Zijn eerste Belgische titel was binnen. En dat na een spectaculaire remonte. Van Aert, die zijn seizoen in Kruibeke al deels moest goedmaken, werd tweede.

 Nu resten er alleen nog het Wereldbekerklassement en het WK in Bogense voor de wereldkampioen. Vanthourenhout kwam om ruime afstand als derde over de meet en pakte het brons. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties