Ewan (Lotto Soudal) tankt opnieuw vertrouwen: "Nooit de indruk gehad dat Sagan me nog zou passeren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ewan (Lotto Soudal) tankt opnieuw vertrouwen: "Nooit de indruk gehad dat Sagan me nog zou passeren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Caleb Ewan heeft inmiddels zijn derde zege van het seizoen beet. In de straden van het Australische Adelaide sprintte de pocketsprinter van Lotto Soudal naar de zege in de Down Under Classic.

Ewan hield voormalig wereldkampioen Peter Sagan al bij al gemakkelijk achter zich. De zege deed dan ook deugd. "Tijdens het eerste deel van de wedstrijd heb ik me niet gemengd in de debatten en probeerde ik me te verschuilen in het peloton", vertelde Ewan achteraf bij zijn team. "In de laatste twintig minuten hebben we ons als team goed geformeerd en trokken we naar de kop van het peloton."

"Hagen en De Gendt hielden voornamelijk de vluchters binnen schot en de andere vier Lotto Soudal-renners hielden me goed vooraan. De valpartij gebeurde achter mijn rug, dus heb ik die niet gezien, wel hoorde ik dat er iets gaande was. Nadat Roger Kluge in de diepe finale nog een kloofje dichtte, lanceerde ik mijn sprint. Ik wist dat Sagan in mijn wiel zat maar ik had nooit de indruk dat hij me nog zou passeren."

Goed voor vertrouwen

Ewan kan alvast met vertrouwen naar de Tour Down Under zelf. "Het is nog geen officiële UCI-overwinning, maar het doet zeker deugd om tijdens de eerste wedstrijd met de volledige bezetting de zege te pakken. Het is goed voor het vertrouwen om het werk van de ploeg te kunnen afronden met een overwinning."

Al is de Australiër ook de eerste om toe te geven dat hij niet tegen de sterkste jongens moest sprinten. "Het is jammer dat niet alle sprinters hun kansen konden verdedigen, want ik had graag ook tegen hen gesprint, maar dat lukt ongetwijfeld nog tijdens de Tour Down Under. Vanaf dinsdag moeten we opnieuw gefocust zijn om het ook daar tot een sprint te laten komen", besluit Ewan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties