Mathieu van der Poel op zijn hoede: "Misschien zal de drang bij Wout nu nog groter zijn om de regenboogtrui te nemen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Mathieu van der Poel op zijn hoede: "Misschien zal de drang bij Wout nu nog groter zijn om de regenboogtrui te nemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn Nederlandse titel kreeg Mathieu van der Poel al snel te horen dat niet Wout Van Aert maar wel Toon Aerts een jaar lang de Belgische driekleur mag dragen. Toch een kleine verrassing voor de Nederlander.

Aerts hield Van Aert van een vierde Belgische titel op rij. "Ik had wel verwacht dat Van Aert zou winnen", vertelde Van der Poel bij Sporza. "Maar nadat ik het parcours had bekeken en de uitslagen zag bij de andere categorieën, wist ik ook dat Toon Aerts er dicht zou kunnen bij zijn als hij een goeie dag had. Ik ben toch een beetje verbaasd. Ik had Van Aert wel verwacht op dat kampioenschap."

"Maar Toon Aerts is de laatste weken zeker niet minder, hij is ook een mooie kampioen", aldus de Nederlander. Van Aert had nochtans zijn zinnen gezet op de Belgische driekleur. Een mentale tik voor de wereldkampioen?

"Ik voel dat het nu iets minder gaat met mij dan enkele weken terug"

"Hij zal uiteraard wel liever de Belgische trui gewonnen hebben", vervolgt de Nederlander. "Maar misschien zal de drang bij Van Aert nu nog groter zijn om de regenboogtrui te nemen."

Van der Poel rijdt morgen nog in Otegem. Daarna zoekt hij de zon op. "Morgen vertrek ik na Otegem naar Spanje. De Wereldbeker in Pontchâteau rijd ik niet, in Hoogerheide zal ik er wel weer bij zijn", zegt hij. "Ik kies voor een iets langere periode in de zon, omdat ik voel dat ik dat nodig heb. De kerstperiode heeft altijd een impact op de conditie. Ik voel dat het nu iets minder gaat met mij dan enkele weken terug. Het is ideaal om er even tussenuit te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties