Piepjonge Timo Kielich zag zichzelf niet als topfavoriet: "Nog groeimarge om aan te sluiten bij de wereldtop"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kruibeke
| 0 reacties
Piepjonge Timo Kielich zag zichzelf niet als topfavoriet: "Nog groeimarge om aan te sluiten bij de wereldtop"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de U23 stond er geen maat op Timo Kielich (Steylaerts-777). De renner van de ploeg van Bart Wellens reed van start tot einde aan de leiding en veroverde dus verdiend de Belgische driekleur. De tevredenheid was dan ook groot.

De beloften reden een wedstrijd van een uur, heel ongewoon in hun categorie. "Het was een heel lange cross, mede door de lange rondjes. Vier ronden waren te weinig, dus ik vond het terecht dat we er vijf reden", reageerde een tevreden Kielich na zijn triomf op het BK. 

"Dit was denk ik toch de zwaarste cross van het jaar. Ik had op het einde krampen. Op dit parcours moet je je eigen tempo rijden als je beter bent. Ik maakte weinig technische foutjes, ook niet op de schuine stukken."

"Na vorig weekend zag ik mezelf niet als topfavoriet, want ik was twee wedstrijden op rij slecht. Maar daarna werd ik beter en beter en begon ik er in te geloven dat het wel kon lukken. De zware periode rond Kerstmis heeft mij wat slechter gemaakt, maar het is toch goedgekomen."

Groeimarge

Kielich is tweedejaars en amper 19 jaar oud. Pas in augustus viert hij zijn 20e levensjaar. "Ik heb nog twee jaar in deze categorie te gaan, dus ik heb nog wat groeimarge om aan te sluiten bij de wereldtop. Heel fijn dat ik nu een jaar in deze trui mag rijden", besluit Kielich. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties