Ploeg van Bart Wellens viert feest op BK: Timo Kielich degradeert de tegenstand in Kruibeke

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kruibeke
| 6 reacties
Ploeg van Bart Wellens viert feest op BK: Timo Kielich degradeert de tegenstand in Kruibeke
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Timo Kielich is de nieuwe Belgische kampioen bij de beloften. De 19-jarige crosser van Steylaerts-777 voerde een heuse onemanshow in Kruibeke en reed op een loodzwaar parcours naar de overwinning.

De beloften waren nog maar net van start of er vond al een massale valpartij plaats. TImo Kielich was niet bij de slachtoffers en trok hard van leer in de openingsfase. Toon Vandebosch kon zich even in het wiel nestelen van de Limburger, maar ex-mountainbiker Kielich maakte er al snel een onemanshow van. 

Vandebosch moest in de achtervolging het gezelschap van Lander Loockx dulden. De Bertemnaar probeerde enkele keren afstand te nemen van Vandebosch en dat lukte uiteindelijk toch. 

Loockx tweede, Vandeputte derde

Kielich voelde zich in zijn sas en breidde zijn voorsprong steeds verder uit op het loodzware parcours in Kruibeke. De crosser van Steylaerts-777 had alle tijd om het zegegebaar te maken en mag een jaar lang de driekleur dragen bij de U23. 

Loockx (Creafin-Tüv Süd) kwam bijna anderhalve minuut later als tweede binnen en had een bonus van 14" op de bronzen Vandeputte (Corendon-Circus). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties