Rik Verbrugghe volgt Remco Evenepoel op de voet: "Heb Quick-Step laten weten dat ik klaar sta"

Rik Verbrugghe volgt Remco Evenepoel op de voet: "Heb Quick-Step laten weten dat ik klaar sta"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De overstap van Remco Evenepoel naar de profs laat niemand in de wielerwereld echt onberoerd. Ook Rik Verbrugghe niet. Dat heeft er veel mee te maken dat Verbrugghe niet alleen bondscoach is van de eliterenners, maar ook van de beloften.

"Ik heb Quick-Step laten weten dat ik klaar sta om te helpen", kondigt Verbrugghe aan in De Zondag. "Die jongen wordt nu voor de volgen gesmeten. Dat moet goed opgevolgd worden. Af en toe terugkeren naar de U23 kan hem goed doen."

MEETING MET LEFEVERE

Dan moet er ook wel tot consensus gekomen worden met de bazen van Deceuninck-Quick-Step. "Ik zou hem alleszins graag inzetten, maar ik wacht onze gesprekken af. Ik wil een meeting plannen met Patrick Lefevere", laat Verbrugghe nog weten.

Er wordt Evenepoel een mooie toekomst voorspeld, maar een palmares bijeen rijden is nog iets anders. Dat ondervond ook Verbrugghe toen hij zelf nog koerste. "Ik mag niet wegsteken dat doping toen aanwezig was in het peloton. Ik heb veel ereplaatsen gereden. Haal daar de winnaars uit die later betrapt zijn en ik heb een ander palmares.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties