Toon Aerts verklapt 'geheim' voor extra procentjes: "Niemand wist daar iets van, behalve mijn entourage"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kruibeke
| 52 reacties
Toon Aerts verklapt 'geheim' voor extra procentjes: "Niemand wist daar iets van, behalve mijn entourage"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts werkt al sinds augustus met een mental coach om die enkele procentjes te verbeteren. Dat verklapte hij echter pas na zijn overwinning op het BK in Kruibeke. "Het was volledig mijn beslissing om een mental coach in dienst te nemen", aldus Aerts.

Na de triomf van Toon Aerts in Kruibeke verklapte vader Aerts dat zijn zoon sinds dit seizoen met een mental coach werkt. En dat werpt duidelijk vruchten af. Op de persconferentie na het BK kon hij ook niet anders dan de naam van zijn mental coach bekend te maken. "Anja Van Gompel", aldus de kersverse Belgische kampioen.

"In augustus heb ik contact opgenomen met Anja. Niemand wist daar iets van. Alleen enkele mensen in mijn entourage. Maar sindsdien zit Anja volledig in mijn team", vervolgde de crosser van Telenet Fidea. 

'Mijn beslissing'

Het was geen beslissing van de ploeg of van teammanager Sven Nys. "Het was volledig mijn beslissing. Om die paar procentjes extra erbij te krijgen. Vandaag kon je zien dat het hielp. Ik kende weinig stress, want als je stress krijgt, begin je foutjes te maken."

Het idee werd eigenlijk 'gestolen' bij .. Wout Van Aert. "Wout maakte vorig jaar op het WK in Valkenburg indruk op mij. Hoe zelfzeker hij overkwam ondanks de druk... Ik heb heel wat uren met Anja doorgebracht. En dat heeft toch geholpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties