Michel Wuyts: "Het is duidelijk dat de curve van Wout Van Aert daalt en die van Toon Aerts hogerop gaat"

Redactie
| 41 reacties
Michel Wuyts: "Het is duidelijk dat de curve van Wout Van Aert daalt en die van Toon Aerts hogerop gaat"
Foto: © photonews

Michel Wuyts vond het een verdiende zege van Toon Aerts op het BK. Verder had hij het over de mentale tik die wereldkampioen Wout Van Aert opnieuw moet incasseren.

Volgens Wuyts is er te weinig rekening gehouden met Aerts. "Met zekerheid. Maar de grootste fout die we maken, is terugdenken aan de Van Aert van 2016-2017, die toen alles overblufte, wegreed in de eerste of de tweede ronde en anderhalve minuut uitliep. Punt. Gedaan", aldus Wuyts in Sportweekend. "Dat hebben we dit seizoen gemist. We hebben gedacht: dat komt wel voor mekaar in het BK."

"Als Van der Poel er niet bij is, dan zal hij dat simpelweg herhalen. Maar we hebben ook in dit BK gezien dat Van Aert een volle ronde aan de bak kan en dat hij dan gas moet terugnemen. Hij had hier geen wiel om in te kruipen en kon dat niet rondmaken. Aerts was duidelijk beter", is de analyse van Wuyts. 

'Enorme domper'

Voor Van Aert is dit natuurlijk een nieuwe mentale opdoffer. "Het is een enorme domper. De grooste domper is natuurlijk week na week vaststellen dat je niet dichter bij je grote concurrent komt. Maar hij krijgt er nu nog eens een extraatje bovenop. Hij verliest voor de 7e keer van Aerts en hij stelt ook voor de 7e keer vast dat het op een zwaar parcours was, zoals Waterloo, Iowa of de Koppenberg."

"Dat doet toch wel twijfelen en dat is geen gunstig teken met het oog op het WK. En dat duo moet ook nog met elkaar in de clinch in de Wereldbeker."

"De breuk met ploegmanager Nick Nuyens is essentieel geweest"

Veel is volgens de Sporza-commentator te herleiden naar de perikelen met zijn ex-team. "De breuk met ploegmanager Nick Nuyens is essentieel geweest. Van Aert is ook al heel lang aan de bak, ondanks een hele goeie voorbereiding op het crossseizoen. Daar kan hij zich nu niet meer achter verschuilen."

"Het is duidelijk dat zijn curve daalt, die van Aerts gaat hogerop en Van der Poel zit altijd in het zenit. Keer op keer verliezen van Van der Poel en het uitblijven van dat kantelpunt is dodelijk", besluit Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties