Sven Nys: "Ik stond even met mijn mond vol tanden... Het was indrukwekkend"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Sven Nys: "Ik stond even met mijn mond vol tanden... Het was indrukwekkend"
Foto: © photonews

Sven Nys heeft met Toon Aerts een jaar lang een Belgische kampioen in de rangen van Telenet Fidea. Aerts pakte verdiend het goud in Kruibeke. Het zorgde er zelfs voor dat zijn teammanager even met zijn mond vol tanden stond.

"Je moet altijd van je eigen kracht uitgaan", vertelde Nys in de studio van Sporza. "We wisten dat Wout de grote favoriet was en dat alles moest kloppen. Zelfs dat was niet het geval, want in het eerste deel van de wedstrijd moest hij enkele keren de kloof dichten. Maar hoe hij het heft in handen nam... Ik stond even met mijn mond vol tanden. Het was indrukwekkend."

In zichzelf geloven. Dat moest Aerts doen van Nys. "Het belangrijkste voor Toon was om in zichzelf te geloven. Hij straalt van zelfvertrouwen, dus we hebben gezegd om dat ook te gebruiken in de cross."

"Wout is vandaag op zijn waarde geklopt"

"Het was een verdiende zege. Wout heeft geen grote fouten gemaakt, maar is vandaag geklopt op waarde. We hebben respect voor de wereldkampioen, maar we geloven in onze eigen krachten. Maar zoals Toon zegt: je kan nog steeds klassementen combineren met een titel. Dat hebben we vandaag op een leuke manier kunnen zien."

"De mensen komen naar de cross om animo, spanning en spektakel te zien. Je was nooit zeker tot de laatste rechte lijn. Maar Toon heeft het gedaan. Alle pluimen op de hoed van Toon zelf, want hij heeft het toch waargemaakt", besluit de teammanager van de Telenet Fidea Lions. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties