Toon Aerts hoopt jongere broer mee te krijgen naar Bogense: "Hij was misschien wel de grootste verrassing op BK"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Toon Aerts hoopt jongere broer mee te krijgen naar Bogense: "Hij was misschien wel de grootste verrassing op BK"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts krijgt zeker na zijn winst op het BK een nog meer prominente rol op het wereldkampioenschap in Bogense. Graag zou de crosser uit Rijkevorsel ook broer Thijs meenemen, maar de kersverse Belgische kampioen weet dat dat niet vanzelfsprekend wordt.

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft al laten uitschijnen dat Aerts medekopman wordt op het WK. "Of ik nog beter moet worden op het WK? Ik denk zelfs niet dat het nodig is om nog sterker te worden", zegt Aerts. "Ik was al bijna omgekleed toen er nog andere goede renners finishten. Als we zo'n zwaar parcours krijgen in Denemarken, dan hoef ik niet per se beter te worden."

Broer Thijs is eerstejaarsprof en finishte in Kruibeke knap als 5e. "Dat is misschien wel de grootste verrassing van dit BK", bekent Aerts. Het liefst van al zou hij zijn jongere broer meenemen naar Bogense. Maar dat is geen sinecure.

"Ik zou Thijs er graag bij hebben, want hij geeft mij rust"

"Deze week ga ik eens bellen met de bondscoach. Ik zou Thijs er graag bij hebben in Bogense, want hij geeft mij rust. Maar ik weet niet of zijn aanwezigheid nodig is in de selectie. Al rijdt hij wel een sterk seizoen als eerstejaars."

Oudere broer Toon is soms toch wat streng voor de 3 jaar jongere Thijs. "Donderdag ben ik er nog eens goed kwaad op geweest. Een heel jaar lang kwam hij nog niet in de buurt op training en rijd ik hem eraf, maar dan lukte het ineens wel voor Thijs", lacht Aerts. "Maar we dagen elkaar ook graag uit. Dat maakt ons sterker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties