Toon Aerts zet Belgische driekleur boven Europese titel: "De vraag is vooral hoe ik met deze trui zal omgaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kruibeke
| 11 reacties
Toon Aerts zet Belgische driekleur boven Europese titel: "De vraag is vooral hoe ik met deze trui zal omgaan"
Foto: © photonews

Voila, Toon Aerts heeft dit seizoen een nieuwe stap in zijn evolutie als veldrijder gezet en dat resulteerde zondag in zijn eerste Belgische titel bij de profs. "Deze titel schat ik toch hoger in dan mijn Europese titel", bekende Aerts.

Voor het seizoen werd er vooral over de 'grote twee' gesproken, maar Aerts wilde daar verandering in brengen en meer over de 'grote drie' spreken. "De kloof met Mathieu is dit seizoen gelijk gebleven, maar ik ben wel dichter bij Wout gekomen", zei Aerts na afloop. "En zo kregen we toch een hele mooie cross te zien." 

Was dit nu de allerbeste Toon Aerts die we al te zien kregen? "Ik ben nog maar 25, maar de vraag is vooral hoe ik met deze trui zal omgaan. Ik zal mogelijk meer stress van buitenaf krijgen, maar misschien geeft me dit ook wel meer kracht", klinkt het bij de crosser van Telenet Fidea. 

'Nu wel klaar'

Ruim twee jaar geleden verraste Aerts alles en iedereen met een Europese titel in Pontchateau. "Maar deze trui betekent meer dan die Europese trui", bekent Aerts.

"Die Europese titel kwam toch vrij onverwacht. Ik was toen goed, maar ik kreeg de titel ook wel cadeau omdat het achter mij wat stilviel. Ik was er toen ook niet echt klaar voor. Nu wel. Daarom schat ik deze titel toch veel hoger in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties