Van der Poel rondt de kaap van de 25 in eerste cross van Aerts als Belgisch kampioen

Van der Poel rondt de kaap van de 25 in eerste cross van Aerts als Belgisch kampioen
Foto: © photonews

Vanaf vandaag kan er weer over de verschillende nationaliteiten heen de strijd aangegaan worden in het veldrijden. En op dat vlak blijft Mathieu van der Poel nog altijd veruit de primus. Hij pakte in de Weversmiscross in Otegem zijn 25ste overwinning van het seizoen.

Laurens Sweeck mocht de hoop op een podiumplek al snel in de vuilnisbak gooien. Hij was warempel ergens zijn ketting verloren. Er vormde zich eerst een kopgroep van een tiental renners, maar versnellingen van van Aert en van der Poel gooiden de rest eraf.

Ook Belgisch kampioen Toon Aerts moest passen en nam vrede met een stekje in de achtervolgende groep. Iserbyt pruttelde wel nog wat tegen, maar ook hij kon niet verhinderen dat de achterstand van de achtervolgers al gauw richting de twintig seconden ging.

FOUTJE VAN AERT AFGESTRAFT

Op een hellinkje bleef van Aert even steken en dat was het sein voor van der Poel om vol door te gaan. Stelselmatig bouwde de Nederlander zijn voorsprong op van Aert uit. Die bedroeg met twee ronden voor de boeg een halve minuut. In het gevecht om de derde plaats liet Aerts Iserbyt achter.

VAN DER POEL LOOPT NOG VERDER WEG

Zo lagen de belangrijkste plaatsen in deze cross meteen vast. Het verschil tussen van der Poel en de rest liep op het einde alleen nog maar op. Alweer een comfortabele overwinning dus voor de Europese kampioen. Van Aert en Aerts reden naar posities twee en drie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties