Vanthourenhout duidt de Belgen aan voor WB Pontchâteau, van der Poel bevestigt voornemen in Nederlandse kamp
Redactie
| 3 reacties

België treedt aan op volle sterkte in Pontchâteau terwijl van der Poel zijn kat stuurt

Vanthourenhout duidt de Belgen aan voor WB Pontchâteau, van der Poel bevestigt voornemen in Nederlandse kamp
Foto: © photonews

Op zondag 20 januari staat in het Franse Pontchâteau de achtste manche van de Wereldbeker op het programma. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft zijn selectie voor België rond en daar zitten bij de heren elite geen verrassingen bij. Langs Nederlandse kant echter geen Mathieu van der Poel.

Zowel bij de junioren als de beloften mocht Vanthourenhout zeven renners aanduiden. Bij de dames zes Belgische rensters aan de start: Axelle Bellaert, Jinse Peeters, Loes Sels, Marthe Troyen, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot. Sanne Cant geeft de voorkeur aan een stage ter voorbereiding op het WK.

De heren elite daarentegen zijn op volle sterkte. Achttien Belgische veldrijders gaan zondag om 15u van start. Onder hen ook Toon Aerts, Wout van Aert en Michael Vanthourenhout: de podiumrenners van het voorbije BK tekenen allemaal present.

VAN DER POEL HOUDT WOORD

Dat kan niet gezegd worden van de man die hen in de meeste crossen al is vooraf gegaan. Mathieu van der Poel ontbreekt in de Nederlandse selectie. Hij had altijd al gezegd Pontchâteau over te slaan en houdt voet bij stuk. De Wereldbeker is voor hem geen doel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties