Wout Van Aert zoekt verklaring: "Het voordeel aan wisselvallig zijn, is dat het soms ook eens goed is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kruibeke
| 29 reacties
Wout Van Aert zoekt verklaring: "Het voordeel aan wisselvallig zijn, is dat het soms ook eens goed is"
Foto: © photonews

Het moest zondag het dagje van Wout Van Aert worden, maar de wereldkampioen botste op een ijzersterke Toon Aerts in de strijd om de Belgische titel. "Ik heb geen verklaring waarom ik niet top was."

Van Aert moest winnen om zijn seizoen wat extra kleur te geven. Dat lukte niet. Achteraf werd dan ook naar een verklaring gezocht. "Maar ik heb er geen verklaring voor", aldus Van Aert na afloop. "In La Mézière voelde ik me echt goed en ook deze week had ik een prima gevoel. Maar het is al heel het seizoen wisselvallig."

"Ik blijf ervoor leven en geef mij voor de volle 100%, maar toch blijft die wisselvalligheid er zijn. Echt aangenaam is dat niet", vervolgde Van Aert. Vandaag komt hij aan de start in Otegem, daarna gaat het richting Spanje voor een nieuwe stage met Jumbo-Visma. "In de eerste plaats om mij te focussen op de crossen dit er dit seizoen nog aankomen."

Wereldbeker en Bogense

Van Aert keert vroeger terug om zondag in Pontchâteau te crossen. Daarna vliegt hij terug naar Spanje en rijdt hij een week later de laatste Wereldbeker in Hoogerheide. 

Op het WK moet het dan maar écht gebeuren voor Van Aert, die een vierde regenboogtrui kan veroveren in Bogense. "Het voordeel aan wisselvallig zijn, is dat het soms ook eens goed is", blijft Van Aert strijdvaardig. "Dus hopelijk ben ik op het WK top. Druk? Die is er altijd bij mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties