Aan valpartijen geen gebrek: Peter Sagan duidt gevaarlijkste etappe aan

Aan valpartijen geen gebrek: Peter Sagan duidt gevaarlijkste etappe aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerseizoen is amper begonnen of er zijn al valpartijen bij de vleet. In beide etappes in de Tour Down Under zijn renners in de slotkilometers tegen de vlakte gegaan. Peter Sagan - met snor - vond de eerste rit veruit de meest gevaarlijke.

"Ondanks dat er een valpartij was in de finale vandaag, vond ik de sprint van gisteren gevaarlijker. Vandaag was op een lichte helling en ging het meer om de paraatheid van de benen. De val gebeurde achter mij. Het had geen impact op mij. Ik denk wel dat iemand mijn achterwiel geraakt heeft", reageerde Sagan aan de aankomst in Angaston.

In de sprint zelf moest de Slovaak vrede nemen met de derde plaats. "Toen Luis Leon Sanchez aanviel, bleef ik achter hem. Patrick Bevin won vrij gemakkelijk. Morgen zal zwaarder zijn dan de eerste twee ritten, maar ik zal nog zien wat ik ga doen."

TOUR DOWN UNDER EEN GOEDE TRAINING

Het is niet noodzakelijk gezegd dat Sagan ook in de derde etappe gaat meedoen voor winst. "Ik ga nu niet beslissen. Ik zal tijdens de rit mijn kansen bekijken. Ik ben hier vooral om te trainen. Als ik een ritzege kan meepikken, is dat mooi. Indien niet ga ik mij ook geen zorgen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties