Elia Viviani zag wat er misliep en vreest in zijn vooruitblik aanvalspoging van De Gendt
Redactie
| 0 reacties

Elia Viviani en Deceuninck-Quick.Step zaten nooit in goede positie tijdens tweede rit

Elia Viviani zag wat er misliep en vreest in zijn vooruitblik aanvalspoging van De Gendt
Foto: © photonews

De ene dag is de andere niet. Dat moest ook Elia Viviani aan de lijve ondervinden in de Tour Down Under. Reed hij op de openingsdag nog als winnaar over de streep, dan zat een zege in de tweede etappe er nooit echt in. Viviani legt uit hoe dat komt.

"We wisten dat alles perfect moest gaan als we de rit wilden winnen, maar we zaten nooit in goede positie. We zaten altijd in de problemen", zei een gefrustreerde Viviani aan Cyclingnews. "Dan was er die val en hoewel we eraan ontsnapten, moest ik daarna een dubbele sprint doen om er weer bij te geraken."

Zo had hij natuurlijk al een groot deel van zijn krachten verspeeld. "Toen ik mijn sprint inzette, dacht ik nog dat ik de rest zou kunnen bijhalen. Mijn benen waren niet akkoord. Ik had nog wel kunnen gaan voor de vierde of vijfde plaats, maar ik was niet in staat geweest om te winnen."

KNALT DE GENDT WEG OP BEKLIMMINGEN?

De renner van Deceuninck-Quick.Step focust nu vooral op de vijfde etappe. "Die rit kent een echte sprintersfinish, maar het is geen gemakkelijke rit. Met twee beklimmingen dicht bij de start, weet je nooit wie in de ontsnapping zit. Als een sterke renner als pakweg Thomas De Gendt in de ontsnapping zit, zal het niet gemakkelijk zijn om de kloof te dichten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties