Lefevere weet hoe Lampaert een grote klassieker kan winnen

Lefevere weet hoe Lampaert een grote klassieker kan winnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat de verwachtingen voor Yves Lampaert binnen diens ploeg gestegen zijn, is al in het lang en in het breed uitgesmeerd. Maar hoe kan de Belgische kampioen tot de verwachte resultaten komen? Geen nood, want Patrick Lefevere kent het antwoord.

Lefevere speelt Lampaert dit jaar uit als één van de troefkaarten van Deceuninck-Quick.Step. "We kunnen hem niet meer verstoppen. Ten eerste omdat hij als Belgisch kampioen meer zichtbaar is. Ten tweede omdat hij een stapje vooruit schuift door het vertrek van Niki Terpstra en Gaviria", legt Lefevere de rolverdeling uit aan Cyclingnews.

Het geloof in Lampaert is aanwezig, maar Lampaert koppelt wel een voorwaarde aan diens eventueel succes. "Hij moet meer met zijn hoofd koersen en niet met zijn hart. In zijn hart is hij een wilde kerel. Hij houdt zoveel van het wielrennen".

Het moderne wielrennen gaat om slim zijn 

Hoewel dat op zich zeker niet slecht is, is iets minder woekeren met de inspanningen misschien wel aan de orde. "Herinner je de E3, toen zat hij met Niki vooraan, en was hij zo genereus dat hij zichzelf heeft afgemaakt. Het moderne wielrennen gaat ook om slim zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties