Voorproefje op 'DNA Nys': "Zijn droom is deelnemen aan WK" en "Van Aert wint niet eens van 39-jarige Sven"

Voorproefje op 'DNA Nys': "Zijn droom is deelnemen aan WK" en "Van Aert wint niet eens van 39-jarige Sven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is het opnieuw zover: dan gaat het tweede seizoen van 'DNA Nys'. Daarin zijn de avonturen van de jongste Nys tijdens zijn voorbereiding op het WK op de voet te volgen. Sven Nys weet hoeveel die wedstrijd voor zijn zoon betekent. Die laatste wordt overigens fel gesteund.

Eén heeft al een preview vrijgegeven over de afleveringen die ons te wachten staan. Daarin komt uiteraard Sven Nys zelf aan het woord. "Zijn droom is deelnemen aan zijn eerste wereldkampioenschap", kent Sven de ambities van zijn zoon Thibau.

MEESPELEN VOOR HET HOOGSTE

Die kan, net als zijn vader destijds, rekenen op de begeleiding van Benny Van Calster. Die verwacht er veel van. "Tenzij hij valt of zich blesseert, rijdt hij 99 procent zeker het WK. Als er een trui te verdienen is, mag je er zeker van zijn dat hij meespeelt voor het hoogste. En als je kunt meespelen voor een podium, kun je ook winnen."

Jaak Cuypers, destijds supporter van Sven en nu van Thibau, ziet het in de toekomst helemaal goedkomen. "Hij moet nog veel sterker worden. Thibau is nu nog maar 15. Binnen tien jaar kan hij misschien al twee of drie keer wereldkampioen geweest zijn. Tegen van Aert? Die wint in Koksijde niet eens van de 39-jarige Sven. Waarom zou Thibau daar niet tegen kunnen winnen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties